Dulce pentru craciun: prajitura crem-caffe

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Dulce pentru craciun: prajitura crem-caffe

Pentru foi, se amesteca zaharul cu laptele si uleiul si se pun intr-un vas pe foc. Dupa ce a dat in clocot, se adauga sarea si zaharul vanilinat.Se ia de pe foc, apoi se adauga amoniacul si ouale, amestecand continuu. Se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat omogen.

Se imparte in 4. Se intind foile si se coc pe fundul tavii, cate 10-12 minute fiecare in cuptorul incins, la foc potrivit.Pentru crema, se pune la fiert apa cu 4 linguri de zahar, cele 3 linguri de cacao si cafeaua instant amestecand continuu, pana se ingroasa.Se da la o parte.

Intr-un alt vas, se amesteca ouale cu 150 g zahar, se pun pe baie de aburi pe un alt vas si se amesteca continuu pana se formeaza o spuma albicioasa iar zaharul s-a topit.Cand am obtinut aceasta spuma de oua, se adauga incet, incet la compozitia de cacao si cafea racita, pana se obtine o compozitie omogena.

Margarina se freaca spuma apoi se toarna in ea , treptat, amestecul preparat anterior, pana se obtine o crema omogena.Asamblarea este extrem de simpla, adica se ia o foaie, se umple cu crema apoi urmatoarea foaie pana cand epuizam foile si crema.

Retinut putina crema , cu care decorat suprafata prajiturii, insa se poate folosi ciocolata topita. Se da la rece si se serveste a II-a zi pentri ca e mai molicica.

Ingrediente Dulce pentru craciun: prajitura crem-caffe

INGREDIENTE pentru foi:

4 foi de pandispan ( un pachet) sau . . .

2 oua

9 linguri zahar

9 linguri lapte

9 linguri ulei

3 plicuri zahar vanilinat

1 praf sare

1 lingurita amoniac

faina cat cuprinde

INGREDIENTE pentru crema:

3 oua

150 g zahar+4 linguri

250 g margarina

3 linguri cacao

2 lingurite cafea instant

6 linguri apa

Categorii

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica - Cu

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Burger de casa - Pas 1. Carnea tocata o amestecam cu o lingurita de ketchup, una de mustar, sare si

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase - Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se p

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițional românească plină de savoare - Cum se prepara Taci și înghite -

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Chiftelele: Ceapa verde si usturoiul curatate, le taiati rondel

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca - Iata cum se prepara Sarmale in foi de

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie - Cum se prepara Mancar