Dulceata de ardei iute

Timp de preparare 4 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dulceata de ardei iute

In bucatarie imi place sa experimentez arome, gusturi, combinatii. Am citit de mult despre o dulceata mai deosebita si mi-am propus sa o prepar. Ardeii iuti si gogosarii ii cureti de cotoare, seminte si nervuri si ii dai prin masina de tocat , cat mai marunt. Daca vrei poti folosi robotul de bucatarie. Otetul il pui la fiert impreuna cu zaharul, pana cand "se leaga" si curge "in fir", nu picatura. Dureaza cam 30 de minute. Adaugi ardeii macinati si lasi la foc mic inca 1 ora. Adaugi zaharul gelifiant si mai fierbi 15 minute. Pui dulceata in borcane si le lasi la dunst uscat, intre paturi, pentru 24 de ore. Etichetezi si asezi borcanele frumos in camara. Poti servi dulceata ca atare, cu pizza sau cu branza, ori in ce combinatii mai vrei. Ai liber la imaginatie!

Ingrediente Dulceata de ardei iute

500 g ardei iute cat mai rosu

1,5 kg gogosari rosii

1 l otet

1 kg zahar

200 g zahar gelifiant Green Sugar

Categorii