Duo zmeura, prajitura fara coacere
Reteta culinara Duo zmeura, prajitura fara coacere din categoria Prajituri. Cum sa faci Duo zmeura, prajitura fara coacere
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Duo zmeura, prajitura fara coacere
Natura ma rasplateste si mi-a daruit si zmeura galbena si zmeura rosie din belsug. Asa ca m-am gandit sa le combin intr-un desert rapid, asta ca sa nu mergem cu mana goala la un gratar, pe post de invitati....:)))))))))))))))))))))) Am ales sa fac un desert fara coacere, deja canicula isi face de cap, gata cu atata vorbarie sa ma apuc sa scriu reteta.
Am folosit un vas de sticla cu diametrul de 26 cm piscoturi cca 25-26 buc Crema 6 galbenusuri de la oua mici 50 g zahar 2 linguri lapte cu 3,5% grasime 60 g ciocolata alba Callebaut 10 g gelatina hidratata in apa rece 330 g zmeura rosie + 50 g zahar 250 g mascarpone Frisca 500 ml smantana pentru frisca LaDorna 1 lingura zahar vanilat Pt. inmuiat piscoturi 150 ml lichior de fistic + 100 ml lapte dulce 3,5% grasime Dulceata de zmeura galbena Decor zmeura rosie si galbenaMai intai am pus intr-o craticioara 330 g zmeura rosie si 50 g zahar, am pus pe foc si am lasat sa clocoteasca vreo 5 min, apoi am trecut printr-o sita deasa zmeura preparata termic.
Apoi am mixat smantana pentru frisca cu zaharul vanilat pana am obtinut o frisca ferma.
Crema: Am pus la hidratat gelatina in apa rece. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul, laptele, am omogenizat apoi am adaugat ciocolata alba si zmeura trecuta prin sita. Am asezat vasul pe baia de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida.Am luat vasul de pe baia de abur si am incorporat gelatina hidratata, am lasat sa scada temperatura sub 30 grade. Separat am pus mascarponele si jumatate din frisca, le-am mixat si apoi am incorporat crema de galbenusuri cu zmeura.
Asamblare : Intr-o farfurie adanca am amestecat lichiorul de fistic cu laptele, apoi am inmuiat piscoturile, am asezat in vasul de sticla un rand de piscoturi inmuiate, am intins un strat de dulceata de zmeura galbena apoi am turnat jumatate din crema, peste care am asezat al doilea strat de piscoturi inmuiate , am intins un strat de dulceata de zmeura galbena si am pus restul de crema. Am nivelat si apoi am ornat cu restul de frisca si zmeura rosie si galbena. Am bagat la frigider prajitura cateva ore pana o sa o savuram.
Ingrediente Duo zmeura, prajitura fara coacere
Am folosit un vas de sticla cu diametrul de 26 cm
piscoturi cca 25-26 buc
Crema
6 galbenusuri de la oua mici
50 g zahar
2 linguri lapte cu 3,5% grasime
60 g ciocolata alba Callebaut
10 g gelatina hidratata in apa rece
330 g zmeura rosie + 50 g zahar
250 g mascarpone
Frisca
500 ml smantana pentru frisca LaDorna
1 lingura zahar vanilat
Pt. inmuiat piscoturi
150 ml lichior de fistic + 100 ml lapte dulce 3,5% grasime
Dulceata de zmeura galbena
Decor zmeura rosie si galbena