ecler cu crema de vanilie

Timp de preparare o ora

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare ecler cu crema de vanilie

Cazanel, oala, paleta sau lingura de lemn, vas pt oua, vas pt faina, sita, tava, planseta, pos-dui, cutit, malaxor, chipcea pt fondat, tel. Se presara tava cu un strat fin de faina. Se pune apa la fiert cu grasimea. Cand clocoteste, se adauga toata faina odata, se retrage de pe foc amestecandu-se pana se omogenizeaza si se tempereaza. Se adauga ouale unul cate unul, apoi se toarna cu posul prevazut cu dui, forme diferite, in functie de cerinte. Se prepara crema in timp ce se coc cojile. Se separa albusul de galbenus. Galbenusurile se amesteca cu sarea, cu jumatate din cantitatea de zahar, cu faina si cu amidonul diluat in apa rece. Se subtiaza cu laptele care a fost fiert separat si apoi temperat pt a evita gelificarea brusca a amidonului. Se aseaza compozitia obtinuta pe foc si se amesteca continuu pana la proba. Se tempereaza crema obtinuta si se amesteca cu albusurile batute spuma, cu restul de zahar si aromanizate cu vanilina. Se amesteca usor pt a se pastra gradul de afacere a cremei. Se prepara fondantul colorat cu zahar ars. Aluatul oparit se introduce in posul prevazut cu dui si se toarna apoi in forme lungi de 10-12 cm. Se trece cu o croseta pe deasupra aluatului pt a forma un decor. Se introduce tava la cuptor, la o temperatura medie si se coc cu atentie. Sunt gata cand au crescut ca volum, au culoare rumena-aurie, sunt usoare, iar prin rupere se observa in interior un aspect de fagure. Se scoate tava din cuptor, se lasa sa se raceasca, se taie formele in partea laterala si se introduce crema cu ajutorul posului prevazut cu dui. Se incalzeste fondantul cu care se orneaza la suprafata fiecare ecler.

Ingrediente ecler cu crema de vanilie

pt coji:80 g apa,40 g ulei,80 g faina,3 oua,1 g sare pt crema:40 g zahar,40 g faina,1 ou,300 g lapte, g vanilina ,1 g sare . pt decor:120 g zahat pt fondat.

Categorii

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

Reteta culinara Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat din categoria Prajituri. Cum sa fa

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă - Cum se prepara Prăjitura pufoas

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

Reteta culinara Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă din categoria Prajitu

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

Reteta culinara Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară din catego

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

Reteta culinara Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut din categoria Prajituri. Cum sa

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut - Cum se prepara Prăjitura pufoasă cu

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

Reteta culinara Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos din catego

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă - Cum se prepara Prăjitura