Ecler cu crema de vanilie si frisca

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Ecler cu crema de vanilie si frisca

Se pune apa la fiert intr-un vas cu sarea, zaharul si untul. Cand a dat in clocot se stinge focul, se adauga toata faina si se amesteca energic cu un tel. Se lasa sa se racoreasca putin(sa fie calduta) si se adauga ouale, unul cate unul. Nu se adauga urmatorul pana ce nu s-a incorporat foarte bine cel dinainte. Pe hartie de copt sau tava unsa se spriteaza bastonase cu lungimea de 5-6 cm si inaltimea de cca 1,5 cm. Se coc la foc iute 10 min si inca 15 min la foc redus pana ce cojile sunt bine rumenite. Din ultimele lingurite de aluat, cu forma cea mai subtire a spritului se toarna bastonase arcuite care vor deveni gaturile lebedelor. Deoarece sunt subtiri si se coc repede trebuiesc puse separat in tava. Pentru crema se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat pana ce acesta se topeste, se incorporeaza amidonul, se dilueaza cu cei 75 ml lapte fierbinte si se fierbe pe baie de abur pana se ingroasa. Revenim la cojile care s-au racit intre timp si le pregatim astfel: taiem fiecare coaja pe jumatate asa incat sa obtinem un capacel care la randul sau il vom taia in doua jumatati care vor deveni aripile lebedelor. Apoi trecem la montat. Punem un strat de crema, un strat de frisca cu ajutorul spritului, asezam aripile si gaturile si totul este gata. Nemaiavand timp de alte decoruri am pudrat putin cu zahar aripile lebedelor. Reteta este cea clasica dar efectul este dublu datorita prezentarii finale.Spor la treaba!

Ingrediente Ecler cu crema de vanilie si frisca

Pentru 6 portii( sau 4 mai sanatoase)

Aluat

-250 ml apa,

-100 g unt,

-o lingurita zahar,

-un praf de sare,

-125 g faina,

-patru oua de marime medie,

Crema de vanilie

-3 galbenusuri,

-120 g zahar,

-o lingura amidon,

-75 ml lapte,

-50 g unt,

-2 plicuri zahar vanilat,

-2 linguri esenta de vanilie,

Frisca

-200ml frisca lichida,

-2 linguri de zahar pudra,

Categorii

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan