ECLER LA TAVA
Reteta culinara ECLER LA TAVA din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci ECLER LA TAVA
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare ECLER LA TAVA
Este o prajitura delicioasa si usor de preparat! De fapt e acelasi ecler pe care il stim,doar ca e mai rapid pentru ca nu ne mai pierdem timpul cu pusul in pos pentru portii,ci pur si simplu intindem compozitia in tava,si coacem!
150 g,faina 150ml.apa,150ml.lapte.150g.unt 80%,5 oua,un varf de cutit de sare Crema:500ml.lapte,6 galbenusuri,150g.zahar,50g.faina,400 g.smantana pentru frisca,2 lingurite extract de vanilie,20g.cacao Pentru stratul de deasupra: 600ml.smantana pentru frisca,50g.zahar pudra Pentru stropit prajitura:50 ml.smantana frisca,50 g.ciocolataApa,laptele,sarea,untul se pun la fiert! Cand da in clocot punem toata faina odata si amestecam bine,pana se ingroasa compozitia.Dupa ce aluatul oparit a ajuns la temperatura camerei adaugam cate un ou si amestecam bine,dupa fiecare ou adaugat,pana punem toate ouale. Punem toata compozitia intr-o tava neaderenta de 26x38,si intindem bine cu o spatula!Intindem si pe margini o mica bordura.Coacem cam 35 minute.Scoatem din tava si lasam la racit.Pregatim apoi crema din ingredientele indicate .Punem laptele la fiert cu zaharul,si faina,apoi adaugam galbenusurile,si cacaoa ,fierbem la foc foarte mic,pana se ingroasa putin.Adaugam extractul de vanilie dupa se s-a racorit putin,si asteptam sa ajunga la temperatura camerei.Apoi adaugam in etape si frisca batuta cu o paleta prin rasturnare. Punem blatul inapoi in tava in care a fost copt si intindem uniform crema. Dam la frigider o jumatate de ora .Scoatem din frigider si punem stratul de frisca batuta cu un pos. Intr-un ibric punem 50 ml smantana la infierbantat si in ea adaugam 50 g.ciocolata rupta in bucati.Asteptam putin pana se dizolva,apoi mestecam bine ,si cu o lingura stropim peste frisca . Dam la rece pana in momentul servirii!
Ingrediente ECLER LA TAVA
150 g,faina 150ml.apa,150ml.lapte.150g.unt 80%,5 oua,un varf de cutit de sare Crema:500ml.lapte,6 galbenusuri,150g.zahar,50g.faina,400 g.smantana pentru frisca,2 lingurite extract de vanilie,20g.cacao Pentru stratul de deasupra: 600ml.smantana pentru frisca,50g.zahar pudra Pentru stropit prajitura:50 ml.smantana frisca,50 g.ciocolata