Ecler - reteta originala

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ecler - reteta originala

Aluatul: Se pune intr-o cratita laptele, untul, sarea, zaharul vanilat si se lasa sa fiarba. Cand clocoteste se pune toata faina deodata si se mai mentine putin pe foc amestecand repede cu o lingura de lemn, apoi se lasa la racit. Se incorporeaza oualele unul cate unul, amestecand bine. Aluatul rezultat se pune in tava neunsa, tapetata cu faina si se da la cuptor cu focul putin mai tare primele 15 min (se ridica mai bine) apoi se lasa focul mai moale. Cand sunt gata se pun pe o farfurie si se lasa sa se raceasca apoi se taie capacul si se umplu cu crema. Crema: Se amesteca laptele rece cu zaharul. Separat se desfac cu lingura de lemn galbenusurile dupa care se adauga cate putin tot laptele, amestecand bine. Se pune 100 g unt cu faina intr-o cratita pe foc sa se rumeneasca usor dupa care se lasa putin sa se raceasca si apoi se adauga laptele cate un pic, ca sa se desfaca compozitia (ca la ciulama). Se pune apoi compozitia la fiert si cand crema s-a legat bine se adauga 100 g unt si se lasa la racit. Cu aceasta crema se umplu eclerurile (optional se poate pune si frisca). POFTA BUNA

Ingrediente Ecler - reteta originala

Aluatul:

500 ml lapte

150 g unt

250 g faina

5 oua

2 pliculete zahar vanilat

un praf de sare

Crema:

500 ml lapte

3 oua (galbenusurile)

200 g unt

4 linguri faina

150 g zahar

esenta de vanilie

Categorii