Eclere cu ciocolata

Instructiuni de preparare Eclere cu ciocolata
Intr-o cratita se pune la fiert,apa,uleiul si zaharul,iar cand clocotesc se adauga si faina si se amesteca continuu pana se omogenizeaza aluatul.Se da la racit,apoi se incorporeaza cate un ou(se adauga urmatorul dupa ce incorporat in aluat,pe cel dinainte) si se amesteca bine,pana terminam toate ouale.
Trebuie sa avem un aluat neted(fara cocoloase)si elastic,care se pune intr-un pos sau punga taiata la un capat si se fac bastonase lungi de cca.5-6 cm si groase de cca.2-2,5 cm,care se aseaza unul langa altul,usor distantate intre ele pentru a creste, intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt si se dau la copt in cuptorul incins in prealabil,cca 20 de minute,fara a deschide usa cuptorului in timpul coacerii.Sunt gata atunci cand sunt bine rumenite si au culoarea aurie.
Se pune la incalzit laptele amestecat cu zaharul,iar cand se infierbanta bine,se toarna in fir subtire peste praful de budinca amestecand continuu cu un tel,apoi asezam craticioara la bain-mare sau chiar pe flacara mica amestecand continuu,pana se ingroasa.Se lasa sa se racoreasca putin ,apoi se aduga untul sau margarina ,cate putin amestecand continuu pana se incorporeaza in crema adaugat si o esenta de rom.
Ciocolata de menaj,se da fiecare separat prin razatoare,apoi se topeste la bain-mare,adaugand si frisca lichida.Daca nu avem frisca ,adaugam putin unt sau margarina.
Gogoselele racite se taie pe lung,pe o latura,apoi se umplu cu crema de ciocolata si se orneaza cu ciocolata de menaj topita Se dau putin la rece,la frigider ,apoi se consuma.
Ingrediente Eclere cu ciocolata
PENTRU GOGOSELE;
20 linguri cu ulei
20 linguri cu apa
2 lingurite de zahar
8 linguri cu faina
6 oua
PENTRU CREMA;
2 plicuri praf de budinca de ciocolata
800 ml lapte
8 linguri de zahar
100 g unt sau margarina,esenta(dupa preferinta)
PENTRU ORNAT;
100 g ciocolata alba de menaj
100 g ciocolata neagra de menaj
4 linguri de frisca lichida