Eclere cu ciocolata

Timp de preparare o ora

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Eclere cu ciocolata

Intr-o cratita se pune la fiert,apa,uleiul si zaharul,iar cand clocotesc se adauga si faina si se amesteca continuu pana se omogenizeaza aluatul.Se da la racit,apoi se incorporeaza cate un ou(se adauga urmatorul dupa ce incorporat in aluat,pe cel dinainte) si se amesteca bine,pana terminam toate ouale.

Trebuie sa avem un aluat neted(fara cocoloase)si elastic,care se pune intr-un pos sau punga taiata la un capat si se fac bastonase lungi de cca.5-6 cm si groase de cca.2-2,5 cm,care se aseaza unul langa altul,usor distantate intre ele pentru a creste, intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt si se dau la copt in cuptorul incins in prealabil,cca 20 de minute,fara a deschide usa cuptorului in timpul coacerii.Sunt gata atunci cand sunt bine rumenite si au culoarea aurie.

Se pune la incalzit laptele amestecat cu zaharul,iar cand se infierbanta bine,se toarna in fir subtire peste praful de budinca amestecand continuu cu un tel,apoi asezam craticioara la bain-mare sau chiar pe flacara mica amestecand continuu,pana se ingroasa.Se lasa sa se racoreasca putin ,apoi se aduga untul sau margarina ,cate putin amestecand continuu pana se incorporeaza in crema adaugat si o esenta de rom.

Ciocolata de menaj,se da fiecare separat prin razatoare,apoi se topeste la bain-mare,adaugand si frisca lichida.Daca nu avem frisca ,adaugam putin unt sau margarina.

Gogoselele racite se taie pe lung,pe o latura,apoi se umplu cu crema de ciocolata si se orneaza cu ciocolata de menaj topita Se dau putin la rece,la frigider ,apoi se consuma.

Ingrediente Eclere cu ciocolata

PENTRU GOGOSELE;

20 linguri cu ulei

20 linguri cu apa

2 lingurite de zahar

8 linguri cu faina

6 oua

PENTRU CREMA;

2 plicuri praf de budinca de ciocolata

800 ml lapte

8 linguri de zahar

100 g unt sau margarina,esenta(dupa preferinta)

PENTRU ORNAT;

100 g ciocolata alba de menaj

100 g ciocolata neagra de menaj

4 linguri de frisca lichida

Categorii

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi - Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proasp

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica - Cu

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Burger de casa - Pas 1. Carnea tocata o amestecam cu o lingurita de ketchup, una de mustar, sare si

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase - Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se p

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițional românească plină de savoare - Cum se prepara Taci și înghite -