Eclere cu ciocolata si crema de portocale

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Eclere cu ciocolata si crema de portocale

Se adauga coaja de portocale peste suc si se da in clocot.Zaharul si amidonul se amesteca apoi se adauga cele 4 oua batute separat.Se amesteca pana se obtine o compozitie fara cocoloase.

Sucul de portocale clocotit se toarna printr-o strecuratoare (nu vrem coaja de portocala in crema) peste compozitia cu amidon si se amestca pana se obtine un amestec fin si oarecum ingrosat.

Se muta totul in bain marie si se fierbe pana se ingroasa.In ultimele 2 minute ale fierberii se adauga si untul si se amesteca bine.Se acopera crema cu folie de celofan, exact pe crema si se lasa la racit.

Se pune ciocolata topita intr-o farfurie adanca.Se inmoaie fiecare gogoasa si fiecare ecler in ciocolata si se pune la racit pe un gratar, taiat dupa ce s-a intarit ciocolata si umplut cu crema.Portocala si ciocolata se potrivesc de minune.

Ingrediente Eclere cu ciocolata si crema de portocale

900 ml suc de portocale

coaja de la o portocala

150 g amidon

200 g zahar

4 oua intregi

200 g unt moale

200 g ciocolata,

o bucata de unt cat

o nuca

2 linguri de frisca se topesc in bain marie

Categorii