Eclere cu crema de budinca

Timp de preparare o ora

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Eclere cu crema de budinca

Se pune margarina intr-un ibric la foc mic Cand s-a topit se adauga apa si la primul clocot se pune toata faina. Se trage deoparte si se amesteca bine. In aluatul caldut se adauga si ouale si amestecam pana devine o crema mai moale. Pe o tava se pune hartie de copt si punem aluatul in forma de 'bete' si lasam 30-40 minute la 180 grade pana capata o crusta aurie. Cel mai important lucru este sa nu deschidem cuptorul in timpul coacerii deoarece aluatul se va lasa si nu va mai creste(din propria experienta) Se scot de la cuptor si se lasa sa se raceasca,intre timp pregatim crema. Se pune laptele,untul,vanilia si zaharul la foc si cand da un clocot se adauga budinca si faina Se amesteca continuu pana se ingroasa si apoi se lasa la racit Se iau eclerele si se taie pe orizontal, se umple cu crema si se pune apoi jumatatea cealalta peste crema si deasupra adaugam ciocolata topita.

Ingrediente Eclere cu crema de budinca

Pentru aluat

150 g margarina/unt

130 ml apa,

200g faina,

5 oua

Crema

400 ml lapte,

1 plic budinca de vanilie,

5 lg zahar,

1 lg faina ,

1 esenta de vanilie

250 g margarina/unt

Glazura

1 tableta ciocolata de menaj

Categorii