Eclere cu crema de vanilie

Eclerele sunt printre pereferatele mele si nu sunt chiar atat de greu de facut! chiar usor as putea spune, iar crema de vanilie cred ca stie sa faca mai toata lumea. Va invit sa cititi si poate sa le si incercati!
Instructiuni de preparare Eclere cu crema de vanilie
Mod de preparare coji: Se pune apa la fiert intr-o craticioara cu uleiul si sarea, cand a clocotit, se da deoparte si se pune toata faina odata si se amesteca repede pana devine lucioasa si se desprinde de pe peretii vasului. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se adauga pe rand cate un ou, amestecand bine dupa fiecare. Se incalzeste cuptorul la maxim inainte (200 C) si se pune in tava pregatita cu hartie de copt aluatul, cu un cornet din panza sau punga de plastic, sub forma alungita (cam 8 cm L si 1,5 l) la distanta unul de altul , apoi dupa 10 minute se micsoreaza focul. Ele cresc dublu si se tin in jur de 30 minute in cuptor, sa fie usor rumenite si goale in interior, altfel ies cleioase. Se scot din cuptor si se lasa la racit, apoi se tin intr-o punga de plastic, pana se umplu cu crema, altfel se usuca repede.
Mod de preparare crema: 6 galbenusuri se amesteca cu 8 linguri faina sau 4 de amidon si se dilueaza cu 500 ml lapte rece (ATENTIE daca face cocoloase, strecuram lichidul printr-o sita) Separat, se incalzeste 500 ml lapte cu 300 gr zahar, si cand este aproape sa fiarba, se adauga in fir subtire peste galbenusurile frecate cu amidon si amestecam continuu cu un tel. Rasturnam laptele inapoi in craticioara si punem pe foc mic mestecand crema pana cand incepe sa se ingroase ca o budinca, apoi se ia de pe foc si se adauga zahar vanilat sau esenta de vanilie sau semintele de la un baton de vanilie si se lasa la racit acoperita cu o folie de plastic chiar pe suprafata acesteia (ca sa nu faca pojghita)
Asamblare eclere: Cojile se taie in doua parti inegale (intr-o parte vom pune crema si trebuie sa fie mai adanca). Spritam cu ajutorul unui cornet crema de vanilie in coji apoi peste crema de vanilie spritam frisca. Glazuram cu ciocolata.
Glazura: Se pune pe foc ciocolata impreuna cu frisca lichida amestecand pana se topeste ciocolata. Inmuiem capacelele de eclere in glazura si le asezam deasupra celor umplute cu crema.
Sunt excelente! Pofta buna!
Ingrediente Eclere cu crema de vanilie
Aluat:
8 oua
200 ml ulei
2 cani apa (500 ml)
2 cani faina (250 gr)
1 lingurita sare
Crema:
6 galbenusuri
1 l lapte
300 gr zahar
2 pliculete vanilie (sau o pastaie)
4 linguri amidon (120 gr) sau 8 linguri faina