Eclere cu crema de vanilie

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Eclere cu crema de vanilie

Se pune apa cu margarina si zaharul la foc,si cand s-a topit toata margarina,si apa clocoteste,se toarna dintr-o data toata faina,amestecand energic,pt a nu se forma cocoloase.

Se lasa la racorit,si cand s-a racit,se adauga unul cate unul ouale si albusurile,amestecand dupa fiecare pana se incorporeaza bine in aluat.

Se toarna compozitia intr-un pos cu vf de stea deschisa,sau daca nu avem pos,o punga obisnuita,cu un colt taiat,si se formeaza in tava eclerele,cat de lungi le dorim.

Trebuie avut grija sa nu le punem prea apropiate intre ele,deoarece,la copt,isi dubleaza volumul.

Se coc in cuptorul incins la 200 grade celsius,cam 20 minute,fara sa deschidem cuptorul.Cand s-au rumenit pe deasupra,sunt gata.

Se pune laptele pe foc cu zaharul,se amesteca faina in el,se amesteca mereu pana se ingroasa,iar la sfarsit se adauga ouale, margarina,si,daca doriti,niste esenta de vanilie si coaja de portocala.

Se umplu eclerele cu aceasta crema,se pune capacul eclerului peste,si,la sfarsit,se poate face o glazura de ciocolata,pe care eu o fac asa: 250 ml frisca se pun pe foc sa clocoteasca,si se adauga in ea o lingurita de miere,si 200 g ciocolata cu lapte,sau amaruie,de care doriti.

Ingrediente Eclere cu crema de vanilie

-500 ml apa

-1 pachet de margarina

1 vf cutit de sare

2-3 linguri de zahar

-6 oua si 8 albusuri

400 g faina

Pentru crema avem nevoie de:

1,200 l lapte

8 galbenusuri

6 linguri faina

-300 g zahar

-jumatate de pachet de margarina.

Categorii

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi - Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proasp

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica - Cu

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Burger de casa - Pas 1. Carnea tocata o amestecam cu o lingurita de ketchup, una de mustar, sare si

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase - Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se p

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițional românească plină de savoare - Cum se prepara Taci și înghite -