Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Reteta culinara Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata din categoria Prajituri. Cum sa faci Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

 

Cred ca sunt cel putin douazeci de ani de cand fac eclere si sunt de departe printre favoritele noastre ca si desert. Cand erau baietii mici si le faceam, nu aveau rabdare sa le lase sa se intareasca ciocolata pe ele, veneau langa mine si cum le glazuram, cum le devorau, chiar daca se manjeau cu ciocolata. Si se certau cu Adi pe ele, isi tineau evidenta care a mancat mai multe :)))))))

Ingrediente Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Pentru coji:

2 cani apa

1 cana ulei

2 cani faina

6 oua

un praf sare

o fiola esenta de vanilie

Pentru crema:

5 galbenusuri

5 linguri zahar

3 plicuri zahar vanilat

o fiola esenta de vanilie

1200 ml lapte

8 linguri cu varf, faina

un praf sare

250 g mascarpone

Pentru glazura:

100 g ciocolata amaruie

100 g ciocolata cu lapte

100 ml frisca lichida

1 lingurita ulei de masline

Categorii