Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata
Reteta culinara Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata din categoria Prajituri. Cum sa faci Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata
Cred ca sunt cel putin douazeci de ani de cand fac eclere si sunt de departe printre favoritele noastre ca si desert. Cand erau baietii mici si le faceam, nu aveau rabdare sa le lase sa se intareasca ciocolata pe ele, veneau langa mine si cum le glazuram, cum le devorau, chiar daca se manjeau cu ciocolata. Si se certau cu Adi pe ele, isi tineau evidenta care a mancat mai multe :)))))))
Ingrediente Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata
Pentru coji:
2 cani apa
1 cana ulei
2 cani faina
6 oua
un praf sare
o fiola esenta de vanilie
Pentru crema:
5 galbenusuri
5 linguri zahar
3 plicuri zahar vanilat
o fiola esenta de vanilie
1200 ml lapte
8 linguri cu varf, faina
un praf sare
250 g mascarpone
Pentru glazura:
100 g ciocolata amaruie
100 g ciocolata cu lapte
100 ml frisca lichida
1 lingurita ulei de masline