Eclere cu glazura de ciocolata amaruie
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Eclere cu glazura de ciocolata amaruie
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Eclere cu glazura de ciocolata amaruie
“Bunatati de Paste” Eclerele se numara printre prajiturile care ne plac cel mai mult. Si fiind o incepatoare in domeniul prajiturilor, imi place sa ma documentez inainte sa incerc o reteta noua de prajituri. Astfel ca am gasit pe site-ul Jamilei reteta video care explica si prezinta detaliat fiecare pas al acestei retete si va prezint si dumneavoastra rezultatul obtinut. Multumesc Jamila pentru ca datorita tie am prins curaj sa incerc retete si de fiecare data rezultatul a fost unul extraordinar. Pentru eclere, in loc de ciocolata topita, am folosit glazura de ciocolata amaruie.
Ingrediente Eclere cu glazura de ciocolata amaruie
125 ml de apa
125 ml de lapte
100 gr de unt
200 gr de faina
5 oua de marime medie (4 oua mari)
un praf de sare
4 galbenusuri
100 gr de zahar
50 gr de faina (sau 40 gr de amidon)
½ l de lapte
1 pastaie de vanilie ( sau 4 plicuri de zahar vanilinat)
200 ml de smantana dulce
250 gr de ciocolata amaruie
200 ml de smantana pentru frisca