Eierschecke - Prajitura cu branza si crema de oua

Reteta culinara Eierschecke - Prajitura cu branza si crema de oua din categoria Prajituri. Specific Germania. Cum sa faci Eierschecke - Prajitura cu branza si crema de oua

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Eierschecke - Prajitura cu branza si crema de oua

 

Eierschecke este un desert cremos de care m-am indragostit de cum l-am gustat prima data aici la nemti la patiserie. Este specific zonei in care ne aflam noi, Thuringia si Saxonia, si consta intr-un tort/prajitura facut din foaie de aluat dospit, acoperit cu mere, seminte de mac si crema de branza peste care se mai pune o crema de oua. Numele eierschecke i se trage in mod destul de ciudat de la un port traditional barbatesc din secolul al 14-lea, numit Schecke care consta intr-o tunica lunga, stransa pe talie si care se purta cu o centura pe sold numita Dusing. Ei, si asa cum articolul asta de imbracaminte avea 3 parti, tot asa si prajitua noastra are 3 elemente principale. Exista mai multe variante de Eierschecke, asta e prima pe care o incerc, dar am de gand sa mai experimentez si altele ;)

Ingrediente Eierschecke - Prajitura cu branza si crema de oua

Pentru aluat:

375 g faina

150 ml lapte

25 g drojdie prospata

50 g unt

50 g zahar

1 ou

un praf de sare

Pentru crema de branza:

750 g branza quark

150 g zahar

1 plic zahar vanilat

3 oua

2-3 linguri stafide

Pentru crema de oua:

5 oua

350 ml lapte

1 plic budinca de vanilie

150 g zahar

150 g unt

Categorii