Eierschecke - Prajitura cu branza si crema de oua
Reteta culinara Eierschecke - Prajitura cu branza si crema de oua din categoria Prajituri. Specific Germania. Cum sa faci Eierschecke - Prajitura cu branza si crema de oua
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Eierschecke - Prajitura cu branza si crema de oua
Eierschecke este un desert cremos de care m-am indragostit de cum l-am gustat prima data aici la nemti la patiserie. Este specific zonei in care ne aflam noi, Thuringia si Saxonia, si consta intr-un tort/prajitura facut din foaie de aluat dospit, acoperit cu mere, seminte de mac si crema de branza peste care se mai pune o crema de oua. Numele eierschecke i se trage in mod destul de ciudat de la un port traditional barbatesc din secolul al 14-lea, numit Schecke care consta intr-o tunica lunga, stransa pe talie si care se purta cu o centura pe sold numita Dusing. Ei, si asa cum articolul asta de imbracaminte avea 3 parti, tot asa si prajitua noastra are 3 elemente principale. Exista mai multe variante de Eierschecke, asta e prima pe care o incerc, dar am de gand sa mai experimentez si altele ;)
Ingrediente Eierschecke - Prajitura cu branza si crema de oua
Pentru aluat:
375 g faina
150 ml lapte
25 g drojdie prospata
50 g unt
50 g zahar
1 ou
un praf de sare
Pentru crema de branza:
750 g branza quark
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
3 oua
2-3 linguri stafide
Pentru crema de oua:
5 oua
350 ml lapte
1 plic budinca de vanilie
150 g zahar
150 g unt