Eintopf cu carne de vițel

Reteta culinara Eintopf cu carne de vițel din categoria Supe/Ciorbe. Specific Germania. Cum sa faci Eintopf cu carne de vițel

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Eintopf cu carne de vițel

 

Asta că pentru mine, tot există dilema dintre supă și ciorbă. Pentru mine supa, e acea zeamă limpede, din legume întregi cu sau fără bucăți mari, de carne (orătănii, vită!)  cu tăiței sau gălșute din griș ;), iar ciorba e, din legume mărunțite cu sau fără bucăți mărunte de carne (pasăre, porc, vită, oaie, miel, iepure!) dar fără acreală ( borș, oțet, bullion!). Așa că am ales varianta savurată în Germania, unde ciorba mea, se numește Eintopf, în traducere liberă, de toate (legume și carne) într-o oală ;)  P.S. Poze intermediare, mai puține sau ma bine zis mai deloc ;) dar voi mă credeți pe cuvânt de Bucătăraș, așa-i??? ;)  

 

INGREDIENTE
rasol de vițel 1 bucată cca. 600 g, morcov 1 bucată, ceapă galbenă 1 bucată, păstârnac 1/2 bucată, pătrunjel rădăcina 1 bucată, țelină cca. 100 g, cartofi roșii cca. 4 bucăți medii, mazăre cca. 150 g, fasole verde păstăi cca. 150 g, sare iodată, foi de dafin, piper proaspăt măcinat, cimbru, leuștean, tăiței de casă cca. 250 g.

Se curăță toate legumele, se spală, apoi se tai cubulețe.

Rasolul porționat, se pune la fiert, în oala sub presiune cu apă rece, împreună cu legumele, foaia de dafin sare și piper boabe, cca. 60 de minute după ce a început fluieratul.

După ce a expirat timpul fierberii rasolului, se oprește focul, se lasă să scadă presiunea din vas ( ATENȚIE! doar când numai se aude niciun șuierat se deschide capacul, altfel pățiți ca și Ina :( ).

Se asezonează de sare, piper și leuștean. Se pune din nou la gătit, neacoperit, iar când începe să clocotească se adaugă tăițeii de casă, lasându-se la fiert, la foc mic încă cca. 15 minute.

Se servește fierbinte cu ardei iute!

Spor și poftă bună!

Ingrediente Eintopf cu carne de vițel

rasol de vițel 1 bucată cca. 600 g, morcov 1 bucată, ceapă galbenă 1 bucată, păstârnac 1/2 bucată, pătrunjel rădăcina 1 bucată, țelină cca. 100 g, cartofi roșii cca. 4 bucăți medii, mazăre cca. 150 g, fasole verde păstăi cca. 150 g, sare iodată, foi de dafin, piper proaspăt măcinat, cimbru, leuștean, tăiței de casă cca. 250 g.

Categorii