Escalop cu fenicul si morcovi caramelizati
Instructiuni de preparare Escalop cu fenicul si morcovi caramelizati
Taiem sase fileuri subtiri din piept de pui.Le batem usor cu un ciocan de snitele. Le uscam pe un servet,le condimentam cu sare si cu piper si le trecem prin faina. Incingem o tava antiaderenta si topim untul.
Prajim fileurile pe fiecare parte 2-3 minute. Mie imi plac mai bronzate.
Scoatem escalopul pe o farfurie: In aceeasi tava ,cu resturi de unt si gust de pui,mai punem putin unt si prajim scurt feniculul taiat fasii de jumatate de centimetru.Trebuie sa ramana crocant.
Curatam tava,o punem din nou pe foc. Topim 100 g unt si calim morcovii 2 -3 minute.Aruncam peste ei o lingurita de zahar si-i lasam sa se caramelizeze.
Stingem cu zeama de lamaie.Mai lasam pe foc 2 minute. Condimentam cu sare si piper. Cam asa arata garnitura. Aranjam pe farfurie fellile de escalop,feniculul si morcovii caramelizati.
Puneti la indemana si cateva felii de lamaie extra. Turnam sosul ramas in tava peste feliile de carne.Sa nu risipiti nici o picatura,pentru ca e delicios.
Ingrediente Escalop cu fenicul si morcovi caramelizati
Pentru escalop :
6 felii subtiri din piept de pui
2 linguri de faina
sare,piper
150 g unt pentru prajit
Pentru garnitura :
un bulb de fenicul,feliat
4 morcovi curatati si taiati rondele
1 lingurita de zahar
sare,piper,
zeama de la o lamaie
100 g unt pentru prajit