Escalop de caprior cu coniac
Reteta culinara din categoria Mancaruri cu carne. Specific Franta. Cum sa faci Escalop de caprior cu coniac
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Escalop de caprior cu coniac
Cu tot respectul pentru casele regale. Nici un rege nu a mancat asa ceva !!!! In bucataria mea a mirosit grozav de bine in timpul prepararii iar sotul 3 zile a pomenit intr-una cat de bun a fost. Mi-am dorit ca sa obtin un preparat suculent cu carnea moale si aromata. Ce-i drept si carnea a fost de prima calitate.
1.2 Kg carne caprior 1 lingurita rozmarin uscat 1/2 lingurita nucsoara macinata 1/2 lingurita scprtisoara macinata 1/2 piper negru macinat 1/2 lingurita boia dulce de ardei sare 8 linguri faina alba 2 cepe rosii 3 catei usturoi 3 linguri untura proaspata de porc 500 ml suc rosii preparat in casa 100 ml coniac de casa - de prima calitate 1 foaie dafin 1 crenguta cimbru uscat 1 crenguta tarhon uscat 500 gr tagliatelle cu ou- de calitate Carnea de vanat fiind rosie, am lasat-o in apa rece cam 2 ore . Am scos carnea de caprior din apa si am tamponat sa se usuce putin. Carnea se taie in felii subtiri si se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara, rozmarin si scortisoara. Datii feliile de carne prin faina alba si le prajiti in untura incinsa . Prajirea se face pe ambele parti cam cate 2 minute . Astfel se sigileaza gusturile in carne si veti obtine o felie de escalop suculenta si aromata . Ceapa rosie si usturoiul se toaca marunt si se praajesc usor in aceiasi grasime in care ati prajit si carnea . Cand ceapa incepe sa se inmoaie se toarna deasupra coniacul si sucul de rosiii . Introduceti inapoi in cratita carnea si sarati . Aruncati deasupra o foaie de dafin , boiaua dulce si crengutele de mirodenii . Fierbeti totul inca 30 minute la foc domol . Eu fierb fara capac pentru ca alcoolul sa se poata evapora . Daca este necesar mai adugati putina apa in cazul ca sosul scade prea tare. Incercati carnea daca este patrunsa si gustati . Adugati sare sau piper daca mai doriti . Serviti alaturi de escalopul de caprior garnitura preferata . Noi am avut taliagtelle cu ou . Nu uitati sa puneti alturi vinul rosu preferat !!! Pofta mare !!!Ingrediente Escalop de caprior cu coniac
1.2 Kg carne caprior
1 lingurita rozmarin uscat
1/2 lingurita nucsoara macinata
1/2 lingurita scprtisoara macinata
1/2 piper negru macinat
1/2 lingurita boia dulce de ardei
sare
8 linguri faina alba
2 cepe rosii
3 catei usturoi
3 linguri untura proaspata de porc
500 ml suc rosii preparat in casa
100 ml coniac de casa - de prima calitate
1 foaie dafin
1 crenguta cimbru uscat
1 crenguta tarhon uscat
500 gr tagliatelle cu ou- de calitate