Evantai de vinete

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Evantai de vinete

Vinetele le spalam, iar apoi le taiem in felii pana aproape de coada. Condimentam cu sare si piper. Intre feliile de vinete punem cate o felie de rosie, una de jambon si una de mozzarella. Adaugam si cateva feliute de usturoi. Legam vinetele cu sfoara de bucatarie si le asezam in tava unsa cu ulei de masline. Stropim vinetele cu putin ulei apoi acoperim cu folie si dam la cuptor, la foc potrivit timp de o ora. Cu 10 minute inainte de a fi gata, indepartam folia si lasam sa se rumeneasca putin. Intre timp pregatim sosul. Curatam usturoiul si il pisam, apoi adaugam iaurtul si putina sare. Servim vinetele calde, cu sos de iaurt si usturoi.

Ingrediente Evantai de vinete

2 vinete albe

2 rosii de gradina

250 g mozzarella

8 felii jambon afumat

4 catei de usturoi

ulei de masline

sare piper

Pentru sos:

3-4 catei de usturoi

4 linguri iaurt

Categorii