Evantai de vinete ( à la Horia V.)

Timp de preparare o ora si 5 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Evantai de vinete ( à la Horia V.)

Ceapa se curata de coaja si se taie felii subtiri. Rosiile, cascavalul si costita se taie in felii subtiri. Vinetele se spala si se taie in felii de 1 cm grosime, incepand de la partea opusa a coditei, si taiati-le pina aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta de aceasta. Astfel nu riscati sa se desprinda de cotor. Usturoiul, curatat, il taiati in fasii subtiri si impanati cu el feliile de vinete, din lco in loc. Apoi asezati intre feliile de vinete, feliile de rosii, ceapa, cascaval si costita, dupa priceperea si dorinta fiecaruia, neavand importanta in ce ordine le asezati. Legati vinetele cu ata de bucatarie, sfoara mai subtire si le puneti intr-o tava stropindu-le cu ulei. bagati totul in cuptorul preincalzit la 175 C, si lasati asa cam 35 minute. Verificati daca vinetele sunt suficient de patrunse. Cand s-au racorit putin le scoateti ata si le stropiti bine cu iaurt si putin patrunjel tocat. O minunatie de arome, culori si mai ales...o savoare deosebita. Va jur!

Ingrediente Evantai de vinete ( à la Horia V.)

Asadar ingrediente (eu dau ingredientele doar pentru 2 persoane)

2 vinete spalate

1 ceapa potrivita ca marime

2 rosii

100 gr costita

100 gr cascaval

1 catel mare de usturoi

sare

1 pahar mic de iaurt

o lingura ulei de masline

Categorii