Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri
Reteta culinara Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri din categoria Prajituri. Cum sa faci Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri
Aveam de mult achizitionate niste forme de faguri din silicon, dar abia acum le-a sosit ceasul sa fie folosite. Si asta se datoreaza provocarii culinare Cutia Misterelor (Mistery Box Challenge), inițiată de un talentat si creativ blogger culinar, Cerasela Badr El-Din, iar a carei gazda este draga mea Simona cu al ei blog Pumpkin Mona. Cutia misterioasa propusa de Simonel, trebuie sa contina: ghimbir, legume verzi (salata, spanac, rucola, valeriana), carne de pui(poate sa fie si curcan sau rata), oua, branzeturi (la alegere), un ingredient din trandafiri (dulceata, petale de trandafiri, apa de trandafiri), iaurt (poate sa fie chefir, sana), scortisoara, migdale, iar vedeta acestei luni va fi portocala. Ce am avut eu de facut, a fost sa prepar ceva cu o parte din ingredientele propuse de ea, conform regulamentului si neaparat sa nu omit ingredientul vedeta, adica portocala. Si iata ce a iesit!
Ingrediente Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri
Pentru aluat:
5 oua
125 g zahar
200 g unt (65%)
50 ml ulei de masline
150 g smantana
coaja + sucul de la o portocala
2 linguri dulceata de trandafiri
500 g faina
1 plic praf de copt
un varf cutit bicarbonat de sodiu
un praf sare
Pentru crema:
200 ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar pudra
250 g mascarpone
3 linguri dulceata de trandafiri