Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri

Reteta culinara Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri din categoria Prajituri. Cum sa faci Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri

 

Aveam de mult achizitionate niste forme de faguri din silicon, dar abia acum le-a sosit ceasul sa fie folosite. Si asta se datoreaza provocarii culinare Cutia Misterelor (Mistery Box Challenge), inițiată de un talentat si creativ blogger culinar, Cerasela Badr El-Din, iar a carei gazda este draga mea Simona cu al ei blog Pumpkin Mona. Cutia misterioasa propusa de Simonel, trebuie sa contina: ghimbir, legume verzi (salata, spanac, rucola, valeriana), carne de pui(poate sa fie si curcan sau rata), oua, branzeturi (la alegere), un ingredient din trandafiri (dulceata, petale de trandafiri, apa de trandafiri), iaurt (poate sa fie chefir, sana), scortisoara, migdale, iar vedeta acestei luni va fi portocala. Ce am avut eu de facut, a fost sa prepar ceva cu o parte din ingredientele propuse de ea, conform regulamentului si neaparat sa nu omit ingredientul vedeta, adica portocala. Si iata ce a iesit!  

Ingrediente Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri

Pentru aluat:

5 oua

125 g zahar

200 g unt (65%)

50 ml ulei de masline

150 g smantana

coaja + sucul de la o portocala

2 linguri dulceata de trandafiri

500 g faina

1 plic praf de copt

un varf cutit bicarbonat de sodiu

un praf sare

Pentru crema:

200 ml smantana pentru frisca

1 lingura zahar pudra

250 g mascarpone

3 linguri dulceata de trandafiri

Categorii