Falafel - simplu si rapid

Chiftelute din naut ce inlocuiesc cu succes proteinele din carne, fiind un preparat ideal pentru vegetarieni sau pentru persoanele care tin post.

Timp de preparare 18 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Falafel - simplu si rapid

Puneti nautul scurs, faina, ceapa si usturoiul, tocate, intr-un castron.

Adaugati ierburile si condimentele tocate.

Zdrobiti amestecul cu o presa de zdrobit sau alta unealta asemanatoare, pentru a obtine o pasta nu prea fina. Mixerul trebuie evitat in acest stadiu, intrucat aluatul trebuie sa fie zdrobit grosier.

Formati bile de dimensiunea unei mingi de ping-pong.

Prajiti in ulei fierbinte timp de 3 minute.

Gata!

Ingrediente Falafel - simplu si rapid

400 gr naut din conserva

1 ceapa

1 catel de usturoi

2 linguri de faina

sare

piper

patrunjel proaspat

coriandru proaspat

1 lingurita de cafea de curcuma

2 lingurite de cafea de chimen

Categorii