Farfalle cu legume inabusite si cascaval

Reteta culinara din categoria Farfalle. Specific Romania. Cum sa faci Farfalle cu legume inabusite si cascaval

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Farfalle cu legume inabusite si cascaval

 

În combinație cu legume bune înăbușite, tratate sănătos așadar, pastele sunt delicioase și hrănitoare. Fără cașcaval, aceasta poate fi și o rețetă de post. De aceea am ales-o ca poză principală, pe aceea fără cașcaval.

300 grame de farfalle 3 morcovi 1 ceapă galbenă 4-5 căței de usturoi 2 roșii 1 ardei gras roșu 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde 100 grame de ciuperci (din conservă) 3-4 linguri de floarea soarelui 100 ml de supă concentrată sare piper oregano 100 grame de cașcaval răzuit frunze de pătrunjel, pentru decor

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic și în ulei suficient, până ce devine transparentă. Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se adaugă peste ceapă, la călit.

Se curăță morcovii, se spală, se dau pe răzătoarea mare și se călesc ușor de asemenea, cu ceapa și usturoiul.

Se spală ardeii grași, se curăță de cotoare și de semințe, se taie julienne și se adaugă în tigaia cu celelalte legume călite, Se acoperă tigaia cu un capac și se lasă la gătit la foc mic, înăbușit. Când ardeii s-au înmuiat, se adaugă și supa concentrată și apoi legumele se lasă încă la gătit, la foc mic. La urmă se adaugă ciupercile scoase din conservă, clătite în mai multe ape și scurse bine.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaie. Se mai lasă tigaia acoperită pe foc timp de 5-10 minute, după care se ia capacul și se mai ține la foc mic, până ce scade puțin lichidul lăsat de roșii. Atunci se condimentează cu: sare , piper și oregano.

În timp ce legumele se gătesc, la foc mic, înăbușit, se fierb pastele, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când sunt fierte, se strecoară și se pun într-un platou. Peste ele se răstoarnă legumele înăbușite, se amestecă ușor, pentru a pătrunde peste tot, se presară deasupra cașcaval răzuit și se decorează cu frunze proaspete de pătrunjel, pregătite dinainte.

Ingrediente Farfalle cu legume inabusite si cascaval

300 grame de farfalle

3 morcovi

1 ceapă galbenă

4-5 căței de usturoi

2 roșii

1 ardei gras roșu

1 ardei gras galben

1 ardei gras verde

100 grame de ciuperci (din conservă)

3-4 linguri de floarea soarelui

100 ml de supă concentrată

sare

piper

oregano

100 grame de cașcaval răzuit

frunze de pătrunjel, pentru decor

Categorii