Farfalline cu unt si branzeturi
Reteta culinara Farfalline cu unt si branzeturi din categoria Farfalle. Specific Romania. Cum sa faci Farfalline cu unt si branzeturi
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Farfalline cu unt si branzeturi
Pe vremuri erau ”clasice” rețetele de ”macaroane cu brânză”, sau de ”macaroane cu nucă”, nu pentru că gospodinele ar fi fost lipsite de imaginație, ci pentru că atunci erau foarte puține feluri de paste făinoase în comerț. Așa puține cum erau pastele făinoase, totuși eu am cam evitat macaroanele și am folosit și pe vremea aceea altceva, în locul lor. În general prefer pastele mai mici, care fierb mai bine și sunt mai digerabile. Cum aveam în frigider niște telemea de mai mult de o săptămână, planificasem să fac niște paste cu unt și brânzeturi, așa că mare a fost bucuria mea când am găsit aceste mini farfalle (”farfalline”) pe care le-am gătit imediat. Au fost atât de bune încât soțul, care nu mănâncă același fel de două ori consecutiv, de aceasă dată a făcut-o. Și eu m-am bucurat că i-au plăcut farfallinele mele gustoase...
INGREDIENTE
Farfallinele se fierb timp de 8 minute în multă apă clocotită (cu sare).
Între timp se dă telemeaua pe răzătoarea fină și de asemenea, cașcavalul.
Se taie untul în feliuțe, ca să se topească mai ușor.
Când farfallinele au fiert, se strecoară bine de apa clocotită și se răstoarnă în bolul de servire.
Se adaugă untul feliat și se amestecă ușor, ca să cuprindă toate pastele.
Se adaugă apoi telemeaua răzuită și se încorporează ușor și repede, pentru ca farfallinele să nu se răcească.
Se pune cașcavalul răzuit deasupra și preparatul se servește cald, imediat.
Ingrediente Farfalline cu unt si branzeturi
250 grame de farfalline
100 grame de unt
200 grame de telemea de vaci
100 grame de cașcaval
sare (opțional)