Farfalle cu sunca, in sos pesto
Reteta culinara Farfalle cu sunca, in sos pesto din categoria Farfalle. Specific Romania. Cum sa faci Farfalle cu sunca, in sos pesto
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Farfalle cu sunca, in sos pesto
Mai aveam puțin sos pesto într-un borcănel, așa că m-am gândit că aș putea prepara rapid un preparat bun atât la cină cât și la prânz. Zis și făcut, mai ales că ceea ce-mi mai trebuia, era la îndemână. Destul de repede, mâncarea preparată a fost gata, foarte gustoasă, sățioasă și pe gustul nostru.
INGREDIENTE
Pastele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.
Între timp, șunca se taie fâșii și se rumenește ușor în ulei de măsline, la foc mic. Apoi se scoate din tigaie și se lasă în așteptare.
Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se înmoaie puțin la foc mic, în uleiul de măsline în care s-a rumenit șunca.
Se adaugă sosul pesto în tigaie și după 2-3 minute, la foc mic, se adaugă și smântâna. Se omogenizează sosul obținut și se mai lasă la foc mic, încă 2-3 minute, amestecând întruna.
Pastele fierte se strecoară de apa în care au fiert, se clătesc cu apă rece și se scurg bine, după care se răstoarnă în bolul de servire.
Deasupra se toarnă sosul fierbinte, se condimentează cu: sare, piper și oregano, și se adaugă șunca rumenită. Se amestecă ușor pentru omogenizare, după care se decorează cu cașcaval răzuit în prealabil și cu frunze proaspete de busuioc.
Se servește cald, imediat după preparare.
Ingrediente Farfalle cu sunca, in sos pesto
200 grame de farfalle
100 grame de șuncă
3-4 linguri de ulei de măsline
1 ceapă roșie (medie)
2-3 linguri de sos pesto
3-4 linguri de smântână
50 ml de supă concentrată de legume
sare
piper
oregano
Pentru decor:
50 grame de cașcaval răzuit
frunze proaspete de busuioc