Fasole alba cu carne de oaie şi miel

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Fasole alba cu carne de oaie şi miel

Carnea se portioneaza, se sareaza, si se inabusa într-un vas cu untura (ulei). Dupa inabusire se scoate in alt vas. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in grasimea ramasa, adaugand pasta de tomate dizolvata in putina apa; se amesteca toate componentele si se mai adauga putina apa pentru inabusire. Se potriveste de sare si piper, se adauga carnea inabusita si se amesteca, lasind sa fiarba cca 2 ore. Fasolea se alege, se spala in mai multe ape, apoi se fierbe, schimbindu-se primele doua ape de fierbere, dupa care se adauga foile de dafin. Se continua fierberea si se pune carnea in vasul cu fasole cu care mai fierbe cca 10-15 minute. Se adauga, dupa caz, si supa in care a fiert carnea. La servire se pune in farfurie portia de carne peste care se asaza fasolea cu verdeata deasupra.

Ingrediente Fasole alba cu carne de oaie şi miel

Pentru 10 portii: 1,500 kg carne

200 g untura sau ulei

750 g ceapa

100 g pasta de tomate

1 kg fasole alba

1 leg. verdeata

sare

piper

foi de dafin

dupa gust.

Categorii