Fasole alba uscata, cu mini carnati chorizo

Reteta culinara Fasole alba uscata, cu mini carnati chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Romania. Cum sa faci Fasole alba uscata, cu mini carnati chorizo

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Fasole alba uscata, cu mini carnati chorizo

 

Într-una din zilele trecute am văzut la un supermarket fel de fel de specialități din carne, printre care și acești cârnați chorizo, care mi-au plăcut imediat, după aspectul lor. Așa că deși erau foarte scumpi, am cumpărat câțiva, ca să-i asociez cu fasolea albă preferată, din care mai aveam acasă. A ieșit o mâncare foarte gustoasă și sățioasă...

 

INGREDIENTE
700 grame de fasole albă uscată 160 grame de mini cârnați chorizo 2 morcovi 1 pătrunjel 1 felie de țelină 1 ceapă galbenă 2 roșii 1 ardei gras verde 1/2 ardei capia ulei de floarea soarelui, pentru călit 1 legătură de mărar sare piper cimbru

Fasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat, cu apă clocotită. Se acoperă oala cu un capac și se lasă fasolea astfel la înmuiat, timp de 3 ore.

După acest interval de timp, se strecoară apa (care s-a îngălbenit, între timp) și fasolea se fierbe, de două ori la rând, cu apă fierbinte.

În timp ce fasolea fierbe, se pregătesc celelalte ingrediente.

Se prăjesc ușor cârnații, în cratița în care se va face mâncarea, la foc mic și în ulei suficient.

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește, în cratița cu cârnații.

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, se taie mărunt și se călesc, cu ceapa și cârnații, la foc mic.

Se spală roșiile, li se îndepărtează semințele, se taie cubulețe și se călesc cu: ceapa, ardeii și cârnații.

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se călesc, la foc mic, cu celelalte legume și cârnații. Când legumele s-au înmuiat, se adaugă 500 ml de apă și se lasă mâncarea la fiert, la foc mic, până ce se pătrund toate ingredientele, iar fasolea este gata.

Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

După ce fasolea a fost fiartă, în două ape (neapărat fierbinți, ca să nu se întărească), se strecoară și se adaugă în cratița cu legumele și cârnații. Se adaugă apă fierbinte, dacă mai este nevoie și se mai lasă mâncarea la fiert, timp de 10 minute, după care se condimentează cu: sare, piper și mărar și se oprește focul de la aragaz.

Mâncarea se servește cu murături asortate.

Ingrediente Fasole alba uscata, cu mini carnati chorizo

700 grame de fasole albă uscată

160 grame de mini cârnați chorizo

2 morcovi

1 pătrunjel

1 felie de țelină

1 ceapă galbenă

2 roșii

1 ardei gras verde

1/2 ardei capia

ulei de floarea soarelui, pentru călit

1 legătură de mărar

sare

piper

cimbru

Categorii