Fasole batuta

Reteta culinara Fasole batuta din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Fasole batuta

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Fasole batuta

 

Gustoasa si ca mancare de post si cu ceva afumatura

500 gr fasole 2 cepe 3 linguri pasta de tomate 3-4 linguri de ulei 4-5 catei de usturoi sare piper ardei boia afumat

Mai intai alegem boabele de fasole, le lasa cateva ore la inmuiat sau chiar peste noapte. Punem la fiert fasolea si o lasam sa dea in clocot.

Schimbam apa fasolei si o punem din nou la fiert. Acoperim cratita cu un capac si din cand in cand verificam daca au fiert boabele. Nu se poata da cu exactitate un timp de fierbere, depinde foarte mult de tipul de fasole.

Intre timp curatam ceapa, o tocam si o punem la calit. Adaugam si pasta de tomate si o cescuta de apa si lasam sa dea in clocot. Adaugam sare, piper si ardei boia.

 Dupa ce a fiert fasolea o pasam cu un zdrobitor de cartofi sau cu ajutorul blenderului. Adaugam sare si piper dupa gust. Servim fasolea cu sosul de ceapa si cu usturoi pasat si marar verde tocat marunt. Pofta buna!

Ingrediente Fasole batuta

500 gr fasole

2 cepe

3 linguri pasta de tomate

3-4 linguri de ulei

4-5 catei de usturoi

sare

piper

ardei boia afumat

Categorii