Fasole bătută combo

Reteta culinara Fasole bătută combo din categoria Mancaruri de post. Cum sa faci Fasole bătută combo

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Fasole bătută combo

 

Mno, după o revizie prin cămaraă, am dat de câteva conserve (4) de fasole albă simplă, micuță, și o conservă mare de fasole neagră, ce se pregăteau să plece la gunoi că expirau repejor, așa că m-am pus la treabă. Le-am combinat  într-o fasole bătută, cam vânăție la culoare :D, Zmeișorii au fost cam sceptici, dar după ce au gustat-o s–a evaporat instant!  P.S. N-am ami avut timp nici de poze artistice, doar din cele de prezentare și  de livrare către Zmeișori ;) 

Fasole albă măruntă din conservă 4 bucăți, cca. 800 g, Fasole neagră din conservă a la LIDL cca. 800 g, Usturoi 1 căpățână, Ulei de floarea soarelui cca. 100 ml, Sare de mare 1 lingură. Pentru topping: Ceapă galbenă 3 bucăți, Ulei de floarea soarelui cca. 150 ml, Boia de ardei dulce 2 linguri.

Fasolea din conserve scursă de zeama lor, se răstoarnă într-un vas încăpător.

Se adaugă sarea, uleiul și se aduce la punctul de fierbere, apoi se oprește focul.

Se adaugă usturoiul pisat și se mixează/blenduiește până ce se obține un piure fin.

Apoi se răstoarnă în recipientele din dotare.

Pentru topping: 

Ceapa se curăță, se feliază mărunt, apoi se pune la călit cu uleiul, la foc mic, amestecându-se continuu, până ce devine translucidă, apoi se oprește focul și se adaugă pudra de boia, se amestcă până ce se omogenizează.

Topping-ul de ceapă se distribuie uniform peste amestecul de fasole!

Se lasă la rece minim2 ore, aoi se servește cu pâine crocantă și murături din  dotare!

Spor și poftă bună! ;)

P.S. Mno eu iar m-am folosit de Arthur și am sărit peste câteva etape.

Ingrediente Fasole bătută combo

Fasole albă măruntă din conservă 4 bucăți, cca. 800 g, Fasole neagră din conservă a la LIDL cca. 800 g, Usturoi 1 căpățână, Ulei de floarea soarelui cca. 100 ml, Sare de mare 1 lingură. Pentru topping: Ceapă galbenă 3 bucăți, Ulei de floarea soarelui cca. 150 ml, Boia de ardei dulce 2 linguri.

Categorii