Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

Reteta culinara Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post din categoria Mancaruri de post. Cum sa faci Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

 

Nu stiu daca o sa fiti si voi de acord, dar mie mi se pare ca fasolea batuta cu ceapa caramelizata, asa... e cea mai buna mancare de post. Astazi am facut o portie, nu neaparat ca e vineri, dar pentru ca imi place mult combinatia asta. Am servit-o cu paine de casa si mergeau si niste muraturi, cred :)))) Pentru aceasta Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post, ai nevoie de cateva ingrediente: fasole uscata, usturoi, ceapa, bulion, condimente.

Ingrediente Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post: 500 gr fasole uscata, alba 2 lgte bicarbonat de sodiu sare apa 50 ml ulei de floarea soarelui 1 kg ceapa rosie 60 ml ulei de floarea soarelui usturoi 2-3 lg bulion piper, fulgi ardei iute

Cum se prepara Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post:

Cu o seara inainte, am pus fasolea la hidratat in apa cu 1 lgta bicarbonat de sodiu. 

A doua zi, am scurs apa si am pus alta curata. Am adaugat iar 1 lgta bicarbonat de sodiu si am pus la fiert. Dupa ce a dat intr-un clocot, am scurs iar apa (cu atentie din cauza aburului) si am pus alta curata. Am adaugat sare si am pus la fiert, pana cand boabele de fasole erau bine fierte si patrunse.

Am scurs iar apa, dar am oprit o cana din zeama fiarta. 

Intr-un blender, am pus fasolea, cativa catei de usturoi, putina zeama de la fasole, sare si putin ulei. Am pasat bine pana cand am obtinut o pasta cremoasa.

Separat, am curatat ceapa si 2-3 catei de usturoi, le-am tocat cubulete si le-am pus la calit intr-o tigaie cu ulei de masline. Am adaugat sare si am lasat sa se rumeneasca usor. Am adaugat putin apa astfel ca ceapa sa se caramelizeze usor si nu sa se arda.

Am adaugat bulionul diluat, am potrivit gustul cu sare, piper si fulgi de ardei iute. Am lasat pe foc sa scada cat sa iasa rumenita ceapa, dar si cremoasa, cu putin sos.

Peste fasolea batuta asezata intr-un platou, am intins ceapa calita.

Am servit o lingura generoasa pusa pe un colt de paine calda. Divina!

Sa va fie de folos!

Ingrediente Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

Ingrediente Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post:

500 gr fasole uscata, alba

2 lgte bicarbonat de sodiu

sare

apa

50 ml ulei de floarea soarelui

1 kg ceapa rosie

60 ml ulei de floarea soarelui

usturoi

2-3 lg bulion

piper, fulgi ardei iute

Categorii