Fasole batuta, in chifle, cu sos de ceapa si salata de sfecla rosie
Reteta culinara din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Fasole batuta, in chifle, cu sos de ceapa si salata de sfecla rosie
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Fasole batuta, in chifle, cu sos de ceapa si salata de sfecla rosie
Fasolea bătută (frecată, făcăluită sau tocată cum i se mai spune), un preparat tradițional românesc este destul de greu de realizat, dar merită tot efortul. Gătită cu sos de ceapă este foarte gustoasă, excelentă pentru zilele de post, mai ales atunci când este servită alături de murături, făcute tot în casă. Fiind sezonul în care sfecla roșie se găsește din belșug, am pregătit o fasole tocată, în bulcuțe (chifle) de pâine, cu sos de ceapă și salată de sfeclă roșie. Secretul este să puneți fasolea la înmuiat, în apă călduță, de cu seara și va fierbe mult mai ușor și mai repede! Din ingredientele de mai jos a rezultat 1 porție = 1 oală de 3 l de fasole bătută.
Ingrediente Fasole batuta, in chifle, cu sos de ceapa si salata de sfecla rosie
750-800 g fasole albă, uscată
3 cepe de mărime medie
1 căciulie de usturoi
1-2 linguri de făină
100-150 ml de ulei
piper măcinat
boia de ardei dulce
sare de bucătărie
suc de roșii (opțional)