Fasole boabe noua cu carne afumata
Reteta culinara Fasole boabe noua cu carne afumata din categoria Mancaruri cu carne. Specific Franta. Cum sa faci Fasole boabe noua cu carne afumata
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Fasole boabe noua cu carne afumata
Este sezonul fasolei boabe proaspete... grabiti-va sa cumparati! Fasolea este recunoscuta ca fiind un aliment important in vederea imbunatatirii starii de sanatate. Cele mai recente orientari dietetice recomanda consumul a 3 cani de fasole pe saptamana. Fasolea se incadreaza in doua categorii separate de alimente. Ea face parte atat din grupul legumelor, cat si din grupul "carnurilor" si alimentelor-boabe. Continutul bogat de substante nutritive o face un produs alimentar foarte sanatos. Fasolea este plina de fibre atat solubile, cat si insolubile. Ea contine chiar cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele. Fibrele sunt o componenta dietetica importanta pentru sanatate. In plus, consumul de fasole ajuta si la imbunatatirea nivelului colesterolului si la reducerea riscurilor de boli cardiace. Ea nu contine colesterol sau grasimi saturate si are in general o cantitate limitata de grasimi. (mai multe: http://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/5-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-stii-despre-fasole-4282194/i)
Ingrediente Fasole boabe noua cu carne afumata
700 g fasole noua curatata
3 cepe verzi
2 catei de usturoi
1 dovlecel
1 rosie frumoasa
1 lingurita de paprika
2 linguri ulei de maskine
2 linguri bulion de rosii
1 cub Knorr
sare, piper, cimbru
1 jambon afumat fiert sau costita afumata fiarta(facultativ)