Fasole boabe noua cu carne afumata

Este sezonul fasolei boabe proaspete... grabiti-va sa cumparati! Fasolea este recunoscuta ca fiind un aliment important in vederea imbunatatirii starii de sanatate. Cele mai recente orientari dietetice recomanda consumul a 3 cani de fasole pe saptamana.

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Fasole boabe noua cu carne afumata

Curatati fasolea. O puneti la fiert intr-o cantitate mare de apa, timp de 30 de minutes. Aruncati apa si scurgeti fasolea.

Intre timp preparati sosul de rosii cu legume. Spalati si curatati legumele. Taiati ceapa si usturoiul marunt.

Puneti-le la prajit cu 2 linguri de ulei de masline. Adaugati dovlecelul si rosia taiate cubulete. Puneti paprika, cimbrul, sare si piper si amestecati.

Intr-un pahar mare de apa diluati cubul knorr si bulionul de rosii. Varsati continutul peste legume, adaugati boabele de fasole scurse.

Lasati sa fiarba totul la foc mic cca 50 de minute. Amestecati din cand in cand, adaugati apa daca trebuie si verificati boabele de fasole daca sunt fierte.

Puteti sa le serviti simple cu o mamaliga cremoasa. Eu am adaugat in fasole un jambon afumat gata fiert dupa 30 de minute de fierbere. Au fiert impreuna inca 20 de minute.

Serviti cald!

Ingrediente Fasole boabe noua cu carne afumata

700 g fasole noua curatata

3 cepe verzi

2 catei de usturoi

1 dovlecel

1 rosie frumoasa

1 lingurita de paprika

2 linguri ulei de maskine

2 linguri bulion de rosii

1 cub Knorr

sare, piper, cimbru

1 jambon afumat fiert sau costita afumata fiarta(facultativ)

Categorii