Fasole cu gusa afumata

Reteta culinara din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Fasole cu gusa afumata

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Fasole cu gusa afumata

 

INGREDIENTE
2 cutii fasole albă 2 cutii cu fasole rosie 3 cepe mari Ardei cuburi Un morcov ras 1 lingură cu ulei Gușă afumată Bulion sau roșii în bulion Sare Piper Mărar O lingură făină

Ceapa se taie cubulețe. Se pune uleiul la încins într-o cratiță adâncă, se adaugă ceapa, morcovul ras și mai târziu ardeiul, apoi o ceșcuță cu apă. Când sunt moi se adaugă gușa tăiată după preferințe și se lasă să se prăjească. Fasolea se clătește sub jet de apă într-o sită, apoi se adaugă peste ceapă. Se lasă să fiarbă bine vreo 15 minute, apoi se adaugă bulionul. După primul clocot se potrivește de sare și se desface o lingură de făină într-o ceșcuță de apă, apoi se pune peste fasole amestecând să nu se prindă. După primul clocot se pune piperul, cimbrul și mărarul și după câteva secunde se oprește. Se servește cu ceapă sau murături.

Ingrediente Fasole cu gusa afumata

2 cutii fasole albă

2 cutii cu fasole rosie

3 cepe mari

Ardei cuburi

Un morcov ras

1 lingură cu ulei

Gușă afumată

Bulion sau roșii în bulion

Sare

Piper

Mărar

O lingură făină

Categorii