Fasole cu gusa afumata

Reteta culinara din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Fasole cu gusa afumata
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Fasole cu gusa afumata
INGREDIENTE
Ceapa se taie cubulețe. Se pune uleiul la încins într-o cratiță adâncă, se adaugă ceapa, morcovul ras și mai târziu ardeiul, apoi o ceșcuță cu apă. Când sunt moi se adaugă gușa tăiată după preferințe și se lasă să se prăjească. Fasolea se clătește sub jet de apă într-o sită, apoi se adaugă peste ceapă. Se lasă să fiarbă bine vreo 15 minute, apoi se adaugă bulionul. După primul clocot se potrivește de sare și se desface o lingură de făină într-o ceșcuță de apă, apoi se pune peste fasole amestecând să nu se prindă. După primul clocot se pune piperul, cimbrul și mărarul și după câteva secunde se oprește. Se servește cu ceapă sau murături.
Ingrediente Fasole cu gusa afumata
2 cutii fasole albă
2 cutii cu fasole rosie
3 cepe mari
Ardei cuburi
Un morcov ras
1 lingură cu ulei
Gușă afumată
Bulion sau roșii în bulion
Sare
Piper
Mărar
O lingură făină