Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se spala din nou si se pune la fiert (eu o pun in oala cu presiune) cu o lingura de sare. Dupa ce a fiert, atunci, fierbinte se pune in blender si se sfarima pina la omogenizare completa , ea trebuie sa aiba consistenta smintinii ( se mai intareste cind se raceste ) Se amesteca imediat usturoiul tocat si omogenizat, piperul si boiaua de ardei iute . Separat se face pirgalasul : ceapa taiata marunt se caleste in ulei de masline pina straluceste si apoi se da deoparte si imediat se pune boiaua de ardei dulce. Jumatate din acest pirgalas se pune peste fasole si se amesteca iar restul se pune in farfurie, peste fasolea deja aranjata ca portie. Slanina se taie felii groase cam de 1/2 cm si se cresteaza pina aproape de soric, se prajeste in tigaia incinsa pina se rumeneste usor . Alaturi de aceasta fasole merge piine sau mamaliga, fiecare ce maninca si ceva muratura.

Ingrediente Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

500 g fasole boabe alba

1 capatina de usturoi

ulei de masline

2 cepe potrivite ca marime

sare

piper

boia de ardei dulce - o lingurita

boia de ardei iute - virf de cutit

slanina afumata - dupa pofta inimii sau dupa silueta

Categorii