Fasole galbenă cu perișoare

Reteta culinara Fasole galbenă cu perișoare din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Fasole galbenă cu perișoare

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Fasole galbenă cu perișoare

 

Un preparat original si foarte gustos cu Panacris amrenta! 😉 Creste si pofta buna! 😉

fasole galbenă aprox. 1000 g, usturoi 4 căței, ardei Kapia 1 bucată, ulei de floarea soarelui, sare de mare, boia de ardei 1 linguriță. Pentru chiftele: amestec de carne tocata (porc, vita) aprox. 400 g, orez 1 lingură, ou 1 lingură, ceapă 1 lingură, ulei de floarea soarelui 1 lingură, legume uscate, vegeta (Vigita a ala Panacris) 1 lingură, făină 1 lingură.

Pastaile se curata, se taie bucatele.

Ceapa si ardeii se curata, se toaca marunt si se calesc in putin ulei si apa, aprox. 10 minute la foc mediu. Se adauga apoi pastaile, se umple cu apa pana se acoperă si se lasa la fiert la foc mediu, semiacoperit cca. 20 de minute.

Între timp, pregătiți chifteluțele:

Ceapa tocata marunt si tocata se caleste in putin ulei de floarea soarelui, aprox. 5 minute la foc mic, apoi se adauga orezul, legumele deshidratate, putina apa si se lasa la fiert cca. 5 minute, până când o floare mică înflorește.

La carnea tocată se adaugă ceapa refrigerată și orezul călit, se amestecă până se încorporează toate ingredientele. Se adauga oul si faina, apoi se amesteca usor pana se obtine un amestec omogen. Din acest amestec se formează fire de păr mici, care se adaugă la amestecul de fasole verde și ardei, de mai sus.

Adăugați cca. 350 ml apă, usturoi și boia de ardei și fierbeți cca. 30 minute.

Felul de mâncare se servește fierbinte ca atare sau cu o felie de pâine și smântână.

 

Bafta si bafta! 

Ingrediente Fasole galbenă cu perișoare

Fasole galbenă cca. 1000 g, Usturoi 4 căței, Ardei kapia 1 bucată, Ulei de floarea soarelui, Sare de mare, Boia de ardei dulce 1 linguriță. Pentru perișoare: Carne tocată mixtă (porc, vită) cca. 400 g, Orez 1 lingură, Ou 1 bucată, Ceapă 1 bucată, Ulei de floarea soarelui 1 lingură, Zarzavaturi uscate, gen vegeta (Vigita a ala Panacris) 1 lingură, Făină 1 lingură.

Categorii