Fasole galbenă cu sos provensal

o mâncărică de post delicioasă

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Fasole galbenă cu sos provensal

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește ușor în ulei. Adăugăm fasolea galbenă curățată și înlăturăm codițele (în cazul în care este proaspătă), apoi se taie în bucățele de 3-4 cm. Eu am folosit congelată (așa găsim tot timpul anului). Acoperim cu apă (apă fiartă) și lăsăm să fiarbă la foc mic pentru 10-15 minute. Adăugăm zahărul, vinul, roșiile tăiate mărunt (cu tot cu sos) și usturoiul tocat mărunt. Mai lăsăm să dea câteva clocote. Condimentăm cu sare și piper. Adăugăm verdeață proaspătă (eu am ales mărarul) și amestecăm. Poftă bună!

Ingrediente Fasole galbenă cu sos provensal

500 g fasole galbenă,

1 ceapă galbenă,

1-2 linguri ulei,

1/2 cană vin alb sec,

1/2 linguriță zahăr,

5-7 căței usturoi,

o conservă cu roșii,

sare,

piper,

verdeață proaspătă (pătrunjel sau mărar la alegere).

Categorii