Fasole scazuta cu costita prajita

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Fasole scazuta cu costita prajita

1) cu fasole alba: se inmoaie fasolea cu o seara inainte, se incalzeste untura ( sau uleiul ) se caleste ceapa si legumele se aduga boiaua si usturoiul trecut prin presa se stinge imediat ( dupa 1 -2 sec )cu putina apa, se aduga fasolea, majoranul, cimbrul si foaia de dafin, se sareaz si se pipareaza. Se fierbe la foc mic partial acoperit pana fasolea incepe sa se sparga si sosul devine cremos. Se serveste cu paine, muraturi si costita prajita. 2) cu fasole din conserva: se caleste ceapa, se adauga boiaua si usturoiul trecut prin presa, se adauga fasolea, majoranul, si foaia de dafin. Se fierbe 30 - 40 min. Se serveste cu paine, muraturi si costita prajita.

Ingrediente Fasole scazuta cu costita prajita

200 gr fasole alba mica ( in cazul asta 1 morcov mic si o radacina de patrunjel mic

ambele taiate foarte marunt )

1 doza de fasole alba cu legume ( Fasole mica )

2 linguri untura de porc sau ulei de plante

2 cepe taiate cuburi mici

1,5 lingurite boia

1 catel usturoi

sare

piper macinat

2 - 3 ramurrele cimbru uscat

1 varf de cutit majoran tocat

1 foaie dafin

8 - 9 felii de costita

Categorii