Fasole verde cu sos de arpagic

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Fasole verde cu sos de arpagic

1- Se spala fasolea verde, i se taie capetele si se scot eventualele ate.Intr-un vas mare se da in clocot o cantitate suficienta de apa cu sare, se adauga fasolea si se fierbe aprox. 8 minute, fara sa se inmoaie complet, Se clateste cu apa rece si se scurge. 2- Pentru sos, se curata ceapa verde, se spala si se taie impreuna cu partea verde, se spala si se taie impreuna cu partea verde mai frageda, in rondele subtiri.Se spala arpagicul, se sterge si se toaca marut. 3- Se caleste ceapa verde ntr-o tigaie mica, in unt, pana se moaie.Se presara deasupra faina si se prajeste cateva minute, amestecand continuu.Se adauga supa si se mai fierb la foc mic, aprox. 5 minute, amestecand continuu. 4-Se ingroasa sosul cu smanatana si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si suc de lamaie.Se adauga fasolea si totul se incalzeste.In final se condimenteaza cu arpagic si se toarna intr-un vas de servire.Ca garnitura, se recomanda cartofii noi.

Ingrediente Fasole verde cu sos de arpagic

500 g fasole verde

sare

1 legatura ceapa verde

1 legatura mare de arpagic

20 g unt

1 lingura faina alba

1/2 cub pentru supa dizolvat in 200 mp apa

100 ml smantana sau iaurt

piper alb macinat

1 varf de cutit de chimen macinat

1 lingurita suc de lamaie

Categorii