Covrigei din faina de orez si iaurt

Acesti covrgei sunt crocanti la exterior si pufosi la interior. O nebunie! Insa nu pot fi pastrati mai mult de o zi si de aceea trebuie consumati proaspeti.

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Covrigei din faina de orez si iaurt

Tocati marunt ardeiul iute verde. Indepartati semintele daca nu vreti prea multa picantzeala. Amestecati iaurtul + nuca de cocos + chilli verzi + sare. Puneti pe foc mediu si cand incepe sa fiarba dati focul la mic si adaugati patrunjelul + faina de orez. Amestecati bine.

Rasturnati acest amestec intr-un bol sau pe o suprafata de framantat. Adaugati cate o lingura de apa daca aluatul e prea tare, ca sa puteti framanta. Atentie, amestecul va fi fierbinte, deci trebuie sa asteptati 2-3 minute sa se racoreasca, insa adaugarea apei va ajuta la racorirea lui mai rapida. Trebuie sa rezulte un aluat asemanator cu cel pentru painite indiene, nici prea tzeapan, nici prea moale. Toata operatiunea nu dureaza mai mult de 4-5 minute.

Impartiti acest aluat in bilute mici cat o nuca. Ungeti-va mainile cu o picatura de ulei si luati o bila. Frecati-o intre palme asa incat sa rezulte un batonas gros de maxim 1 cm. Atentie sa il formati de o grosmie cat de cat uniforma pe toata lungimea, altfel se va rupe. Uniti cele doua capete si lipiti-le intre ele. Asigurati-va ca acest covrigel este capabil sa isi mentina forma fara sa se rupa la prajit. Asezati-l pe un platou uns in prealabil cu o picatura de ulei, ca sa nu se lipeasca de platou si sa se rupa cand il luati din nou in mana.

Formati covrigei in mod similar si cu restul de bile. Puteti face ineluse cat doriti de mari sau de mici, insa grosimea trebuie sa nu fie mai mica de 1 cm – 8 mm, altfel vor fi prea uscati.

Puneti uleiul la incalzit pe foc mediu si cand e suficient de bine incins, puneti inelusele unul cate unul. Prajiti cam 4 minute, pana ce devin aurii. Astfel, vor fi mai moi, dar totusi crocantzei. Daca ii lasati mai mult la prajit, vor deveni usor bronzati la culoare si vor fi mai crocanti. Daca aveti masele bune si va plac uscaturile, puteti sa-i prajiti pana devin maronii.

Scoateti-i pe un platou pe care ati asezat o bucata de hartie prosop. Serviti-i cat sunt calzi. Puteti sa-i serviti si dupa ce se racesc insa vor fi mai tari.

Ingrediente Covrigei din faina de orez si iaurt

1 cana iaurt subtire

1 cana faina de orez

1/4 cana nuca de cocos

1/2 cana patrunjel verde tocat fin

1 lingurita chilli verzi tocat marunt (aprox 1 chilli mare)

1 lingurita sare

4 linguri apa

ulei pentru prajit in baie de ulei

Categorii

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Reteta culinara Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post din categoria Mancaruri de legum

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca