Fatteh-Vita adaptat

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Fatteh-Vita adaptat

Se fierbe orezul basmati conform metodei clasice pe care o găsiţi, de regulă scrisă pe fiecare pungă de orez. Carnea tocată se pune la rumenit într-un ceaun cu puţină apă, condimente tarhon, delikat, boia de ardei dulce şi se lasă la făcut cam 20 minute. Separat se zdrobeşte usturoiul şi se amestecă cu tahini şi iaurt. Într-un vas întins se stropeşte cu puţin ulei de măsline, apoi se rupe o pâine arabă mare în mai multe bucăţele. Pâinea trebuie să fi fost puţin rumenită în cuptor pentru a deveni crocantă, casantă. Se pune apoi peste aceasta puţin din zeama de carne, apoi orezul fiert, carnea făcută şi sosul de iaurt. Se nivelează bine şi se consumă imediat. Se poate reîncălzi şi la microunde pentru a doua zi.

Ingrediente Fatteh-Vita adaptat

200 gr orez basmati

2 linguri unt

350 gr carne de vită tocată

500 ml supă de carne

5 căţei de usturoi

3 linguri tahini

o pâine arabă mare

un borcan de iaurt mare

Categorii