Fazan cu ciuperci si smantana

Reteta culinara din categoria Mancaruri cu carne. Specific Franta. Cum sa faci Fazan cu ciuperci si smantana

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Fazan cu ciuperci si smantana

 

 Mare necaz cu acest fazan!!! I-am spus soțului meu că nu vreau să-l văd până nu a fost dezbrăcat de pene. Nu prea îmi place cum miroase atât de... sălbatic. M-a întrebat cum să mă descurc cu el? Răspunsul este YouTube. Poți găsi acolo ceea ce îți dorești. Soluția a fost decojirea directă a pielii și a penelor.  L-am pus afara la frig si dimineata cand m-am trezit fazanul s-a prezentat asa cum imi doream: curat, portionat, fara pene.  Regretul meu a fost ca nu i-am facut o poza inainte de operatia de curatenie.

Pieptul și picioarele de fazan = aprox. 700 gr 1 ceapă albă mare 1 gogosar 3 catei de usturoi 400 gr ciuperci champignon de la Paris, bucăți mici de saramură 200 ml smantana 100 gr unt 100 ml ulei 4 linguri otet de mere infuzat cu zmeura 1 lingurita boabe de piper ras 2 linguri de faina alba rasa 1 lingurita rozmarin uscat tocat 1 crenguță de cimbru 1 ramură de tarhon 1 frunză de dafin sare 1/2 lingurita piper negru macinat 1,2 lingurita nucsoara macinata 1 mână de pătrunjel verde tocat sare Se încălzesc 3 litri de apă cu oțet infuzat cu zmeură și se pun crenguțe de tarhon, cimbru, dafin, sare și boabe de piper. Cand aceasta marinada da in clocot, stingem focul si punem in ea carnea de fazan. Am lasat carnea la marinat 3 ore, dar se poate lasa si de seara pana dimineata. Dupa marinare scoatem carnea si lasam sa se raceasca putin in aer. dacă are lichid în exces, tamponați-l cu un prosop. Intr-o tigaie antiaderenta se prajesc in unt amestecat cu ulei, ceapa, usturoi. si gogoasa tocata marunt. Când ceapa începe să devină sticloasă, se înțeapă bucățile scurse de saramură și făină albă. Se amestecă pentru a amesteca făina și se toarnă încet 2 căni de apă. Se sare si se presara rozmarinul tocat in sosul format Adăugați carnea și fierbeți timp de o oră. Monitorizați fierberea și completați cu apă dacă este necesar. După acest timp, încercați cu o furculiță dacă carnea este fiartă. La final se omogenizeaza smantana in sos. Se pipereaza, se pune nucsoara si se orneaza cu verdeata tocata marunt. Serveste fazanul cu ciuperci si smantana cu garnitura preferata: orez, mamaliga, paste de calitate. Pofta mare!!!!

Ingrediente Fazan cu ciuperci si smantana

Pieptul si picioarele de la fazan =aprox 700 gr

1 ceapa alba mare

1 gogosar

3 catei usturoi

400 gr ciuperci champignon de Paris , maruntele -din saramura

200 ml smantana grasa

100 gr unt

100 ml ulei

4 linguri otet de mere infuzat cu zmeura

1 lingurita rasa boabe de piper

2 linguri rase de faina alba

1 lingurita rozmarin uscat maruntit

1 crenguta cimbru

1 crenguta tarhon

1 foaie dafin

sare

1/2 lingurita piper negru macinat

1.2 lingurita nucsoara macinata

1 manuta de patrunjel verde tocat

sare

Categorii