Felii de vinete cu branza, la cuptor

Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Cum sa faci Felii de vinete cu branza, la cuptor

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Felii de vinete cu branza, la cuptor

 

 Mi-ar fi placut sa mananc vinete pane, dar fara sa folosesc prajirea in baie de ulei. In acest caz am ales coacerea in cuptor.

2 vinete -1 kg 3 oua 200 gr faina alba 200 gr peseta 100 gr brânză Cheddar tăiată cubulețe 1 lingura pasta de ardei 1 lingurita piper ras cu lamaie sare ulei de floarea soarelui pentru pulverizare Vinetele se spala si se curata din loc in loc cu ajutorul unui agent de curatat pentru legume. Tăiați vinetele în felii mai groase, de aproximativ 1,5-2 cm. Feliile de vinete se sareaza si se lasa intr-o strecuratoare la scurs. Vor elibera un suc.  Se condimentează vinetele cu pastă de ardei iute și piper lămâie. Se da fiecare felie de vinete prin faina alba si se trece prin ou batut. Ultima dată când treci prin pesmet. Vinetele pane se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pulverizati deasupra putin ulei de floarea soarelui. Dați tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute până vinetele începe să se rumenească. Pe fiecare vinete puteti presara branza sau cascavalul preferat. Am avut cuburi de brânză Cheddar în două culori. Se mai lasa tava cateva minute in cuptorul preincalzit sa se topeasca branza.  Serviți feliile de vinete cu legumele preferate. Sunt gustoase atât calde cât și reci.  Poftă bună !!!!

Ingrediente Felii de vinete cu branza, la cuptor

2 vinete -1 kg

3 oua

200 gr faina alba

200 gr peset

100 gr cubulete branza Cheddar

1 lingura pasta ardei

1 lingurita rasa piper cu lamaie

sare

ulei floarea soarelui pentru pulverizat

Categorii