Fenicul gratinat
Instructiuni de preparare Fenicul gratinat
Se curata feniculul, se taie verdeata, se taie in doua si se scot foile una dintr-alta apoi se pun la fiert 5-10 minute in apa cu sare si sucul de lamaie.
Branza + coniacul + smantana se amesteca intr-o pasta, apoi se adauga sunca - Ceapa se caleste in ulei, se adauga rosiile. - Rosiile din conserva trebuie lasate pe foc ceva mai mult, pana se evapora lichidul.
Montam bunatatea Intr-o forma ce merge la cuptor punem un pat din rosii, asezam artistic foile de fenicul si turnam peste fiecare cate putin sos de branza.
Se da la cuptorul preincalzit la 420F pe gratarul cel mai de sus pana incepe branza sa se topeasca (cateva minute) se decoreaza cu verdeata se potriveste cu un vin rosu.
Ingrediente Fenicul gratinat
2 feniculi cu verdeata
suc de la o jumatate de lamaie
100 g gorgonzola/camembert taiat cuburi sau pecorino dat pe razatoarea mica
2 linguri de cognac
2 linguri smantana (sau frisca lichida neindulcita)
50-100 g sunca fiarta feliata apoi taiata patratele
1 esalota tocata foarte marunt
1 lingura ulei
4 rosii taiate cuburi, fara piele si seminte (sau o conserva de rosii fara piele)
piper