Ficat de curcan la gril, cu farfale in sos picant
Reteta culinara din categoria Curcan. Specific Romania. Cum sa faci Ficat de curcan la gril, cu farfale in sos picant
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ficat de curcan la gril, cu farfale in sos picant
Mă gândeam, zilele trecute, că deși îmi place mult ficatul, n-am mai preparat de mult timp așa ceva... Așa că am luat măsuri (și ficat, de curcan, de data aceasta...) și am preparat destul de repede un meniu foarte gustos și consistent, cu farfale în sos picant. Am ales ficat de curcan pentru că am înțeles că este mai bun și pentru că fiind mai mare, se prepară mai bine la gril, nu se usucă. Deși am cumpărat 6 bucăți de ficat, până la urmă ne-au ajuns câte două de fiecare, mai ales că sunt foarte sățioși Am preparat doar o jumătate de porție de sos picant, pentru că era de ajuns, după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-picant-90886.html
Ingrediente Ficat de curcan la gril, cu farfale in sos picant
4 bucăți de ficat întreg, cu câte doi lobi fiecare
sare
piper
oregano
Pentru garnitură:
150-200 grame de farfale
Pentru sos:
1 ceapă mică
3 căței de usturoi
1 roșie
100 ml de suc de roșii
2 linguri de ulei de floarea soarelui
1/2 linguriță de boia de ardei dulce cu ierburi
1/2 linguriță de chilli
1/2 linguriță de oregano
1 linguriță de zahăr tos
100 ml de supă concentrată (apă)
1/2 linguriță de amidon alimentar
sare
piper