Ficat de manzat cu branza brie si nuci in barcuta de dovleac

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Ficat de manzat cu branza brie si nuci in barcuta de dovleac

Pune ficatul in lapte si lasa-l peste noapte la rece, in frigider.Incalzeste cuptorul la 200?C.Curata dovleacul de seminte si taie-l in 4 felii asemenea unor barcute.Restul de dovleac taie-l cubulete..

Pune barcutele si cubuletele de dovleac la fiert, intr-o cratita mare cu apa 20-30 minute-pana se inmoaie putin.Aseaza barcutele intr-un vas termorezistent si stropeste-le cu putin vin.Aseaza cate o bucata de ficat in fiecare barcuta de dovleac.Presara peste ficat sare si herbes de provence.

Peste fiecare portie pune cate o lingurita de ulei de nuci, apoi e cate o felie de branza brie.Stropeste branza cu putin vin si presar-o cu bucati de nuca.Pune in vas restul de cubulete de dovleac, bucatile de nuci si stropeste totul cu vinul ramas.Da totul la cuptor 25-30 minute, pana cand branza s-a topit, apoi serveste.

Ingrediente Ficat de manzat cu branza brie si nuci in barcuta de dovleac

200 g ficat de manzat, taiat in 4 felii

200 ml lapte

un dovleac (de aprox.1.5kg)

100 ml vin

125 g branza brie, taiata in 4 felii

25 g nuci, tocate mare

4 lingurite ulei de nuci

4 lingurite herbes de provence

1 lingurita sare

Categorii