Ficat de manzat cu branza brie si nuci in barcuta de dovleac
Instructiuni de preparare Ficat de manzat cu branza brie si nuci in barcuta de dovleac
Pune ficatul in lapte si lasa-l peste noapte la rece, in frigider.Incalzeste cuptorul la 200?C.Curata dovleacul de seminte si taie-l in 4 felii asemenea unor barcute.Restul de dovleac taie-l cubulete..
Pune barcutele si cubuletele de dovleac la fiert, intr-o cratita mare cu apa 20-30 minute-pana se inmoaie putin.Aseaza barcutele intr-un vas termorezistent si stropeste-le cu putin vin.Aseaza cate o bucata de ficat in fiecare barcuta de dovleac.Presara peste ficat sare si herbes de provence.
Peste fiecare portie pune cate o lingurita de ulei de nuci, apoi e cate o felie de branza brie.Stropeste branza cu putin vin si presar-o cu bucati de nuca.Pune in vas restul de cubulete de dovleac, bucatile de nuci si stropeste totul cu vinul ramas.Da totul la cuptor 25-30 minute, pana cand branza s-a topit, apoi serveste.
Ingrediente Ficat de manzat cu branza brie si nuci in barcuta de dovleac
200 g ficat de manzat, taiat in 4 felii
200 ml lapte
un dovleac (de aprox.1.5kg)
100 ml vin
125 g branza brie, taiata in 4 felii
25 g nuci, tocate mare
4 lingurite ulei de nuci
4 lingurite herbes de provence
1 lingurita sare