Ficat de porc cu legume
Instructiuni de preparare Ficat de porc cu legume
Ficatul se taie bucatele mici si se clateste de mai multe ori in apa rece.
Se lasa la uscat, se presara cu putina faina si se prajeste in ulei.
Cand s-a prajit pe toate partile, se scoate si se pastreaza la cald.
Morcovul, cartoful, ardeiul gras se curata si se taie bastonase subtiri.
Se curata ceapa, se taie pestisori si se pune la calit in putin ulei.
Cand ceapa devine aurie, adaugam morcovul, cartoful, ardeiul gras si lasam la foc mare pentru 5 minute amestecand incontinuu.
Stingem cu vin alb sec si adaugam ghimbirul tocat marunt.
Punem ficatul peste legume, condimentam cu sare si piper.
Mai lasam pe foc 2-3 minute sa se intrepatrunda aromele.
Servim cu orez care poate fi cu legume sau simplu.
Ingrediente Ficat de porc cu legume
500 g ficat de porc,
2 buc ceapa,
2 buc morcov,
1 buc cartof,
1 buc ardei gras rosu,
100 ml vin alb sec,
1 buc ghimbir
sare
piper.