Ficat de porc împăturit

Timp de preparare 59 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ficat de porc împăturit

Ficatul de porc după ce l-am curăţat, spălat...l-am ţinut câteva ore în lapte dulce. Apoi l-am tăiat în bucăţi potrivite pe care le-am aruncat în ulei încins în care am călit o ceapă mărunţită. L-am învârtit în ulei pe toate părţile până ce s-a albit frumos, apoi am pus puţin delikat şi o cană de apă. Am dat focul la potrivit şi am lăsat aşa pe foc vreo 20 minute, adică până ce ficatul s-a prăjit frumos. Din apă, mălai şi puţină sare am făcut o mămăligă... pe care toată lumea ştie să o facă. Am luat apoi un vas termorezistent, l-am uns bine cu margarină, am pus un pat de mămăligă, cât să cuprindă şi pereţii laterali ai vasului, apoi am turnat ficatul în mijloc după care l-am acoperit cu restul de mămăligă. Am făcut zob-zob două ouă eco :)) şi le-am turnat deasupra. Am dat apoi la cuptor pentru vreo 15 minute.

Ingrediente Ficat de porc împăturit

vreo 500 gr ficat de porc

o ceapă

delikat

apă

mălai

2 ou

Categorii