Ficat de porc la cuptor cu cartofi natur
Instructiuni de preparare Ficat de porc la cuptor cu cartofi natur
Ficatul se portioneaza, se sterge si se pune la fragezit in lapte pentru cca. o ora. Apoi se scoate si se tamponeaza cu hartie absorbanta. Se pun in cratita ceapa taiata fin, usturoi si uleiul.
Se aseaza ficatul se condimenteaza cu cimbru, patrunjel, sare. Se toarna un pahar de vin si apa, se da la cuptor, stropind din cand in cand.
Cartofii, de preferinta cartofi noi, se fierb in coaja in apa cu sare. Se scurg, se decojesc, se adauga putin unt, sare.
Se servesc bucatile de ficat alaturi de garnitura de cartofi natur, cu verdeata taiata marunt deasupra si alaturi o salata.
Ingrediente Ficat de porc la cuptor cu cartofi natur
500 g. ficat de porc
1 ceapa
2-3 catei de usturoi
2 linguri ulei
1 pahar vin
piper
cimbru
patrunjel verde
Garnitura:
500 g. cartofi
unt
patrunjel