Ficat de vițel cu oțet și capere
Reteta culinara Ficat de vițel cu oțet și capere din categoria Mancaruri cu carne. Specific Franta. Cum sa faci Ficat de vițel cu oțet și capere
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ficat de vițel cu oțet și capere
Ficatul este o sursă excelentă de vitamina A, acid folic, vitamina B12, fosfor, fier și niacină. Contine cea mai mare concentratie de vitamina B12, fiind folosita in tratamentul anemiei cronice. https://www.blogulluicatalina.com/2021/06/ficat-de-vitel-cu-otet-si-capere.html
1 felie de ficat de vitel -200 gr 1 ceapa rosie medie 10-20 gr de unt 1 lingura ulei de masline 1 lingura crema de otet balsamic 1 lingura otet de mere 75 ml suc de pui 1 lingura de capere in otet sare piper Se încălzește untul cu ulei. Se pun sare si piper pe felia de ficat si se prajesc 3 minute pe fiecare parte. Scoateți ficatul și lăsați-l deoparte să se încălzească. Puneți ceapa tocată mărunt în aceeași tigaie și prăjiți-o. Adăugați puțin unt și amestecați. Cand ceapa s-a rumenit, adaugam otetul si amestecam. Se lasa sa se reduca si se toarna sucul de pui. Lasam sa fiarba impreuna cateva minute. Încorporați caperele. Pune felia de vițel. Se încălzește împreună timp de 2 minute. Se serveste imediat cu ceapa si capere.Ingrediente Ficat de vițel cu oțet și capere
1 felie de ficat de vitel -200 gr
1 ceapa rosie medie
10-20 gr de unt
1 lingura ulei de masline
1 lingura de crema de otet balsamic
1 lingura de otet de mere
75 ml de zeama de pui
1 lingura buna de capere in oțet
sare, piper